Werken in het hart van het boekenvak?

Bekijk onze vacatures img

Platina Boek voor Dagboek van een muts

Geschreven doorJob Jan Altena

img Terug naar overzicht

Thomas van Grinsven & Rutger Vink en Kevin Hassing winnen de Kinderjury 2024
img

21% btw, een waardeloos idee!
img
Vandaag is Avonturen uit een niet-zo-perfect leven, deel 1 uit de serie Dagboek van een muts van Rachel Renée Russell, bekroond met een Platina Boek. Van het boek werden sinds het verschijnen in 2009 meer dan 150.000 exemplaren verkocht, genoeg voor de platina status binnen het genre kinderboeken. Claudia van der Werf, uitgever De Fontein Kind & Jeugd, werd verrast met de unieke oorkonde. In minder dan een half jaar tijd is dit het derde Platina Boek dat de CPNB ooit voor een kinderboek uitreikte.
Dagboek van een muts

Claudia van der Werf, uitgever De Fontein Kind & Jeugd: ‘Ik ben heel trots op deze serie die al zo lang loopt en nog steeds enorm populair en geliefd is. Nikki heeft al voor heel veel leesplezier gezorgd.’

Dagboek van een muts

Met regelmaat staan de boeken in De Bestseller 60. De serie is inmiddels vertaald in 52 talen in 57 landen. Er zijn tot nu toe 17 delen in de serie verschenen. De boeken zijn in allerlei edities verkrijgbaar: gebonden, paperback, e-books. En vanaf 9 april kunnen fans ook genieten van de audioboeken van Dagboek van een muts.

Avonturen uit een niet-zo-perfect leven

Een nieuwe school, een geheime liefde en een dagboek waarin Nikki al haar blunders en belevenissen kwijt kan.

Nikki mag naar een dure privéschool, omdat haar vader daar als ongediertebestrijder werkt. Maar… hoe word je populair zonder coole telefoon of hippe outfit? DUH. Niet dus! De populaire meiden negeren Nikki, hottie Brandon merkt haar alleen op wanneer ze weer eens een ENORME blunder begaat en zelfs haar echte vrienden zien haar niet meer staan als MacKenzie ze uitnodigt voor een feest. Ellendiger kan het niet. Toch?

Rachel Renée Russell

Rachel Renée Russell is advocate, maar ze vindt het veel leuker om jeugdboeken te schrijven (ook omdat een pyjama en sloffen in de rechtszaal niet zijn toegestaan). Haar serie Dagboek van een muts is wereldwijd een daverend succes. Bijna alle delen werden genomineerd voor de Kinderjury en in 2017 won de schrijfster de prijs met Puppy love, deel 10 van Dagboek van een muts.

De hoofdpersoon van de serie heet Nikki, net als één van Rachels eigen dochters. Nikki en Erin Russell helpen Rachel met het maken van de illustraties. Daarnaast zijn ze een bron van inspiratie, want veel van de verhalen zijn gebaseerd op hun schoolervaringen.

Gouden Boeken

Volwassenenboektitels met 200.000 verkochte exemplaren worden bekroond met het Gouden Boek. Voor 350.000 exemplaren geldt platina en titels die 500.000 keer over de toonbank zijn gegaan worden bekroond met diamant. Voor kinderboeken is een ander aantal vastgesteld: 75.000 verkochte exemplaren voor goud, 150.000 voor platina en 200.000 voor diamant. De platenindustrie kent het al vele jaren, de bekroning van singles of albums bij een bepaald aantal verkochte exemplaren. Sinds 2012 stelde de CPNB dit ook in voor de boekenbranche.

Volgend Artikel

Broergeheim van Emiel de Wild het jeugdboek van Heel Nederland Leest Junior 2024

img img

Blijf op de hoogte
van het laatste nieuws

Meld je aan voor de nieuwsbrief

img