Werken in het hart van het boekenvak?

Bekijk onze vacatures img

Platina Boek voor De zeven zussen

Geschreven doorJob Jan Altena

img Terug naar overzicht

Boekenpetitie met ruim 285.000 handtekeningen overhandigd aan Tweede Kamerleden
img

‘Er is lef voor nodig om op een voornemen terug te komen’
img

• 350.000 exemplaren verkocht
• Uitgever Sander Knol reageerde enthousiast: ‘Een reeks die in zijn universele thematiek – wie ben ik en waar kom ik vandaan – heel verschillende lezers verbindt. Zo’n mooi en krachtig boek ben ik als uitgever zelden tegengekomen.’

Tijdens de Nieuwsjaarsreceptie van de CPNB is De zeven zussen van Lucinda Riley bekroond met een Platina Boek. Van het boek werden sinds het verschijnen in 2017 meer dan 350.000 exemplaren verkocht, genoeg voor de platina status. Lucinda Riley werd verrast met de unieke oorkonde tijdens de nieuwjaarsborrel van het CPNB in het Compagnie Theater waar ze ook de prijs ontving voor het Best verkochte boek van 2019 voor deel 1 van de populaire Zeven zussen-serie.

Lucinda Riley werd geboren in Ierland en schreef haar eerste boek op vierentwintigjarige leeftijd. Haar werk wordt in vierendertig landen uitgegeven. Wereldwijd verkocht ze al meer dan twintig miljoen boeken. Op dit moment schrijft Lucinda aan de Zeven zussen-reeks, die wereldwijd bovenin de bestsellerlijsten staat. Op 18 februari zal het zesde deel Zon verschijnen.

De zeven zussen

Na de plotselinge dood van hun vader komen Maia en haar zussen bij elkaar in hun ouderlijk huis, een prachtig landhuis aan het Meer van Genève. De zussen werden als baby door Pa Salt geadopteerd en krijgen na zijn dood allemaal een brief met een mysterieuze verwijzing naar hun afkomst. Maia’s verleden brengt haar naar Rio de Janeiro. Daar aangekomen probeert ze met de weinige aanwijzingen die ze heeft haar achtergrond te ontrafelen. Het voert haar tachtig jaar terug in de tijd, naar de bouw van het wereldberoemde Christus de Verlosser-beeld én de glamour van de jaren twintig in Parijs. Slaagt zij erin haar ware identiteit te achterhalen? De zeven zussen is het eerste deel uit een zevendelige serie over liefde, verlies en de zoektocht naar wie je werkelijk bent.

Platina Boek

Sinds 2012 worden, analoog aan het gebruik in de platenindustrie, Gouden, Platina en Diamanten Boeken uitgereikt. Oorkondes worden uitgereikt aan boeken waarvan meer dan respectievelijk 200.000, 350.000 en 500.000 exemplaren zijn verkocht.

 

Volgend Artikel

Indorock van Vanja van der Leeden wint Het Gouden Kookboek 2019

img img

Blijf op de hoogte
van het laatste nieuws

Meld je aan voor de nieuwsbrief

img