Werken in het hart van het boekenvak?

Bekijk onze vacatures img

Platina boek voor Rutger Vink en Thomas van Grinsven

Geschreven doorJob Jan Altena

img Terug naar overzicht

Gouden Boek voor Bobbi op het potje en Bobbi wordt grote broer
img

Marjon Hoffman en Odido brengen gratis kinderboek uit om kinderen meer te laten lezen
img
Rutger Vink en Thomas van Grinsven zijn verrast met het Platina boek voor De Magische Halsband. Van het boek, verschenen bij Kosmos Uitgevers, werden sinds het verschijnen in september 2021 meer dan 150.000 exemplaren verkocht, genoeg voor de platina status binnen het genre kinderboeken.
Rutger Vink en Thomas van Grinsven

Rutger Vink (Furtjuh), Thomas van Grinsven (Gewoon Thomas) en hond Paco vormen met z’n drieën een liefdevol gezin. Op hun sociale mediakanalen delen ze al jarenlang familievriendelijke content met leuke en originele challenges. Hun eerste boek, De Magische Halsband, is meer dan 150.000 keer over de toonbank gegaan én is bekroond met de Kinderjury 2022 in de leeftijdscategorie 6 t/m 9 jaar. Het tweede deel, De Tijdmachine, was in 2022 het bestverkochte oorspronkelijk Nederlandstalige boek en het hoogst genoteerde kinderboek in de CPNB Top 100.  

De Magische Halsband

In dit vrolijke boek over je favoriete YouTube-helden krijgen Rutger, Thomas en Paco de hond een pakket opgestuurd met cadeautjes voor Paco. Maar vanaf dat moment gebeuren er hele vreemde dingen. Van wie komt dat pakket eigenlijk? En waarom gedraagt Paco zich zo raar? Als Paco dan ook nog verdwijnt, komen Rutger en Thomas in actie om het mysterie op te lossen en natuurlijk hun hond te redden. Een kleurrijk verhaal vol humor en spanning. Met heel veel tekeningen en strippagina’s.

Platina Boek

Volwassenenboektitels worden met 200.000 verkochte exemplaren bekroond met het Gouden Boek. Voor 350.000 exemplaren geldt platina en titels die 500.000 keer over de toonbank zijn gegaan worden bekroond met diamant. Voor kinderboeken is een ander aantal vastgesteld: 75.000 verkochte exemplaren voor goud, 150.000 voor platina en 200.000 voor diamant. De platenindustrie kent het al vele jaren, de bekroning van singles of albums bij een bepaald aantal verkochte exemplaren. Sinds 2012 stelde de CPNB dit ook in voor de boekenbranche.

Volgend Artikel

Rinus uitgeroepen tot Prentenboek van het Jaar 2025

img img

Blijf op de hoogte
van het laatste nieuws

Meld je aan voor de nieuwsbrief

img