Werken in het hart van het boekenvak?

Bekijk onze vacatures img

Publieke werken wint Parel voor de Beste Boekverfilming 2016

img Terug naar overzicht

Sharon de Miranda nieuwe juryvoorzitter van Het Food and Friends Gouden Kookboek
img

Oever van Ludwig Volbeda is het Regenboogboek van het Jaar
img

De film Publieke Werken, gebaseerd op de gelijknamige roman van Thomas Rosenboom, heeft de meeste stemmen van het publiek gekregen en wint de Parel voor de beste boekverfilming 2016. Zojuist werd de prijs op Film by the Sea uitgereikt aan regisseur Joram Lürsen, scenarioschrijver Frank Ketelaar en auteur Thomas Rosenboom.

Naast Publieke werken waren genomineerd: Beyond Sleep, gebaseerd op Nooit meer slapen van W. F. Hermans, De helleveeg, naar de roman van A. F. Th. van der Heijden, Knielen op een bed violen, naar de bestseller van Jan Siebelink en Schone handen naar de thriller van René Appel.

In tegenstelling tot eerdere berichten in verschillende media stond de uitslag van deze publieksprijs niet vast; de stemperiode stopte om 24 uur vannacht.

De vijf nominaties werden in een eerder stadium door bezoekers van Pathé gekozen uit het aanbod aan boekverfilmingen die uitkwamen tussen 1 juli 2015 en 31 juli 2016. De Parel is voor de derde keer uitgereikt. Nieuw dit jaar is dat alleen films meedongen die zijn gebaseerd op oorspronkelijk Nederlandstalige boeken. Vorig jaar ontving Still Alice, gebaseerd op het boek Ik mis mezelf van Lisa Genova, de Parel voor de beste Boekverfilming. Beyond sleep, De Helleveeg, Knielen op een bed violen en Publieke werken zijn dit jaar ook genomineerd voor het Gouden Kalf voor Beste Film.

Volgend Artikel

Rusteloosheid van Ignaas Devisch Beste Spirituele Boek 2017

img img

Blijf op de hoogte
van het laatste nieuws

Meld je aan voor de nieuwsbrief

img