Werken in het hart van het boekenvak?

Bekijk onze vacatures img

Shortlist Beste Spirituele Boek 2017 bekend

img Terug naar overzicht

Gouden Boek voor Bobbi op het potje en Bobbi wordt grote broer
img

Marjon Hoffman en Odido brengen gratis kinderboek uit om kinderen meer te laten lezen
img

Falen, opnieuw falen, steeds beter falen van Pema Chödrön (Pantha Rhei), Nooit meer druk van Tony Crabbe (Luitingh-Sijthoff), De weg van Michael Puett en Christine Gross-Loh (Ten Have), Magisch brein, magisch hart van James Doty (Lev/A.W. Bruna) en Rusteloosheid van Ignaas Devisch (De Bezige Bij) zijn genomineerd voor de vakjuryprijs Beste Spirituele Boek 2017.

De vakjury, bestaande uit Jacobine Geel (theologe en presentatrice KRO-NCRV), Kitty Geerts (boekhandelaar bij boekhandel Haasbeek Zoetermeer) en Marije van Beek (redacteur Trouw), zal uit de shortlist een winnaar kiezen die zondag 29 januari bekendgemaakt zal worden. Vorig jaar werd Als jouw leven een cirkel is, waar sta je dan? van Inez van Oord bekroond tot Beste Spirituele Boek 2016.

De Maand van de Spiritualiteit heeft dit jaar als thema Compassie en loopt vanaf vandaag t/m zondag 12 februari.

Heb uw vijanden lief van Rosita Steenbeek

Het essay voor de Maand van de Spiritualiteit 2017 is geschreven door Rosita Steenbeek. Het is voor € 3,50 in de boekwinkel te verkrijgen en verschijnt in een oplage van 14.000 exemplaren. Rosita beschrijft hierin o.a. haar reis naar het eiland Lampedusa en spreekt met de arts Pietro Bartolo die al 25 jaar migranten uit het water vist.

De maand heeft als thema Compassie en loopt van vrijdag 13 januari tot en met zondag 12 februari 2017. De Maand van de Spiritualiteit bestaat sinds 2007 en is een initiatief van KRO-NCRV, dagblad Trouw en Uitgeverij Ten Have. Sinds 2013 organiseert Stichting CPNB de Maand van de Spiritualiteit. Zin Magazine en Zin.nl zijn vanaf 2014 als mediapartner betrokken.

Volgend Artikel

Anniko van Santen juryvoorzitter Gouden Strop

img img

Blijf op de hoogte
van het laatste nieuws

Meld je aan voor de nieuwsbrief

img