Werken in het hart van het boekenvak?

Bekijk onze vacatures img

Speelgoed van het Jaar partner komende Kinderboekenweek

Geschreven doorRozemarijn Visser

img Terug naar overzicht

Gouden Boek voor Bobbi op het potje en Bobbi wordt grote broer
img

Marjon Hoffman en Odido brengen gratis kinderboek uit om kinderen meer te laten lezen
img
Stichting CPNB en Speelgoed van het Jaar hebben een partnership getekend om samen te werken rondom de komende Kinderboekenweek. Lezen en spelen zijn belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen en dankzij de samenwerking worden kinderen gestimuleerd te lezen en creatief te denken en bezig te zijn. Het belangrijkste onderdeel van de samenwerking is de wedstrijd voor basisschoolleerlingen om een spel te ontwerpen rondom hun favoriete kinderboek.

Emile Kalis van Speelgoed van het Jaar: ‘Het is uniek dat Speelgoed van het Jaar kan samenwerken met de Kinderboekenweek. Lezen en spelen vormen de basis voor de ontwikkeling van ieder kind. Samen zetten we ons in voor wat voor ieder kind in Nederland belangrijk is.’

Eveline Aendekerk, directeur Stichting CPNB: ‘Wat geweldig dat kinderen voor deze wedstrijd actief en creatief aan de slag gaan met het verhaal en de karakters van hun favoriete boek om zo hun eigen spel te ontwerpen. We zijn blij dat we met Speelgoed van het Jaar deze extra dimensie toevoegen aan de Kinderboekenweek en zo nog meer kunnen inzetten op het vergroten van leesplezier.’

Ontwerpwedstrijd voor Kinderboekenspel

Via de lespakketten van de Kinderboekenweek worden basisschoolleerlingen in Nederland opgeroepen om mee te doen met de ontwerpwedstrijd voor hét Kinderboekenspel, een eigen spel gebaseerd op een favoriet kinderboek. Ieder kind en iedere klas kan meedoen. De genomineerde ontwikkelaars komen op 4 november naar het Speelgoed Festival in de Jaarbeurs voor de grote finale. Hier kiezen professionele spellenexperts van Nederland de grote winnaar. Het spelidee van deze winnaar wordt door een speelgoedbedrijf ontwikkeld en uitgegeven.

Kinderboekenweek

De Kinderboekenweek vindt dit jaar plaats van 4 t/m 15 oktober en heeft als thema ‘Bij mij thuis’. Sanne Rooseboom schrijft het Kinderboekenweekgeschenk en Yvonne Jagtenberg maakt het Prentenboek van het Kinderboekenweek.

Volgend Artikel

Anna Drijver geeft startschot Zomerlezen

img img

Blijf op de hoogte
van het laatste nieuws

Meld je aan voor de nieuwsbrief

img