Werken in het hart van het boekenvak?

Bekijk onze vacatures img

Stemperiode boekverkiezing ‘De Regenboog Top 100’ van start

Geschreven doorJob Jan Altena

img Terug naar overzicht

Gouden Boek voor Bobbi op het potje en Bobbi wordt grote broer
img

Marjon Hoffman en Odido brengen gratis kinderboek uit om kinderen meer te laten lezen
img

Vanaf vandaag kan op Hebban.nl gestemd worden voor ‘De Regenboog Top 100’. Tot en met 21 juli kunnen lezers hun stem uitbrengen op de mooiste LHBT+-boeken. De verkiezing levert een lijst van de honderd mooiste regenboogboeken op. De Top 100 wordt op 7 augustus a.s. bekendgemaakt.

De boekverkiezing is een samenwerking tussen lezerscommunity Hebban.nl en Gaykrant en moet leiden tot een zogenaamde canon voor de regenboogliteratuur; honderd boeken die vanwege de boodschap of het onderwerp aansluiten bij de LHBT+-belevingswereld. Het gaat om zowel vertaalde als oorspronkelijk Nederlandstalige boeken. Politicus, Eerste Kamerlid en schrijver Boris Dittrich is ambassadeur van de verkiezing.

Boris Dittrich: ‘Al toen ik een tiener was en met mijn eigen seksuele oriëntatie in de knoop zat, ben ik veel gaan lezen. Wat had ik me toen graag kunnen identificeren met karakters in mooie boeken. Helaas waren LHBT+-karakters dun bezaaid en als ze al in romans voorkwamen, dan eindigden ze meestal als moordenaar, depressief, alleen of pleegden ze zelfmoord. Het was echt moeilijk om boeken met goede verhalen te vinden waar ik me als zoekende tiener aan kon optrekken, die me konden inspireren en vooruithelpen. Daarom ben ik heel blij met het initiatief van de Regenboog Top 100.’

>> Lees het volledige interview met Boris Dittrich

Stemmen

Lezers kiezen hun drie mooiste boeken uit een groslijst van ca. 550 boeken, samengesteld door de redacties van Gaykrant en Hebban en met behulp van de input van uitgeverijen. Ook is het mogelijk een extra vrije keuze op te geven. Stemmen kan via www.hebban.nl/regenboog100.

De Regenboog Week (Zomerlezen)
De Regenboog Top 100 wordt op 7 augustus a.s. bekendgemaakt. Van 2 t/m 8 augustus wordt op Hebban de Regenboog Week gevierd, een van de themaweken van de CPNB-campagne Zomerlezen. Het is tevens de periode waarin de jubileumeditie van de vijfentwintigste Pride Amsterdam wordt gevierd. Hebban.nl en Gaykrant bieden gedurende deze periode gezamenlijk een online programma aan op hun beider platforms.

Volgend Artikel

Nieuw bestuurslid Stichting CPNB

img img

Blijf op de hoogte
van het laatste nieuws

Meld je aan voor de nieuwsbrief

img