Werken in het hart van het boekenvak?

Bekijk onze vacatures img

Stemperiode Nederlandse Kinderjury geopend

img Terug naar overzicht

Rima Orie en Zoulfa Katouh vallen in de prijzen op BoekTok Live
img

Gouden Boek voor Dummie de mummie en de gouden scarabee
img

Vandaag zijn de nieuwe leden voor de Senaat van de Nederlandse Kinderjury geïnstalleerd: Yassir Ibrahimi (Noord-Holland), Jasmijn Vishnudatt (Zuid-Holland), Ole Visser (Utrecht), Gijs van Weelden (Flevoland), Giada Engelen (Gelderland), Lieve Bunt (Overijssel), Amal Indarto (Noord-Brabant), Thijmen Creuwels (Limburg), Puk Kuiper (Zeeland), Ido Kootstra (Groningen), Kaj Lucca Gerbrandy (Friesland) en Sofie ten Berge (Drenthe). Zij werden door door hun favoriete kinderboekenauteurs verrast en mogen zich vanaf vandaag Senaatslid van de Nederlandse Kinderjury noemen.

De Senaat is een vakjury van twaalf kinderen die allemaal een provincie vertegenwoordigen. De leden lezen graag en veel en kunnen goed uitleggen wat ze van een boek vinden. De Senaat voert campagne zodat kinderen in heel Nederland op hun lievelingsboek stemmen. De Senaatsleden lezen bovendien na de stemperiode de vijf boeken waar het meest op gestemd is, schrijven een juryrapport en reiken een eigen prijs uit: de Pluim van de Senaat. Met de installatie van de Senaat is de stemperiode van de Nederlandse Kinderjury geopend.
Er kan gestemd worden via kinderjury.nl >

Kinderen van 6 t/m 12 jaar kunnen tot en met woensdag 19 april stemmen op hun favoriete boeken van het afgelopen jaar. Op 11 juni worden de winnaars bekend gemaakt tijdens de Kinderboekenparade in Den Haag. De Senaatsleden werden vandaag geïnstalleerd in hun eigen klas op school door de kinderboekenschrijvers Janneke Schotveld, Jowi Schmitz, Reggie Naus, Anke Kranendonk, Evelien van Dort Marloes Morshuis, Lizzy van Pelt, Li Léfebure, Gerard van Gemert, Tjibbe Veldkamp, Dolf Verroen en Pieter Koolwijk.

Over De Nederlandse Kinderjury

De prijs van de Nederlandse Kinderjury is dé prijs voor kinderboeken in de leeftijdscategorieën 6 t/m 9 en 10 t/m 12 jaar. Het is de enige publiekprijs in de boekenwereld die door kinderen wordt bepaald en uitgereikt. De Nederlandse Kinderjury heeft als doel zoveel mogelijk kinderen in aanraking te brengen met nieuwe boeken en ze aan te zetten tot meer én kritisch lezen.

Winnaars 2016

In 2016 won Jochem Myjer de prijs van de Nederlandse Kinderjury in de categorie 6 t/m 9 jaar voor De Gorgels (Leopold). In de categorie 10 t/m 12 jaar was Tosca Menten de winnaar met haar boek Dummie de mummie en de drums van Massoeba (Van Goor). De Pluim van de Senaat ging in de categorie 6 t/m 9 jaar naar Botje van Janneke Schotveld (Van Holkema & Warendorf) en in de categorie 10 t/m 12 jaar naar De gruwelijke generaal van Jozua Douglas (De Fontein).

De Koninklijke Bibliotheek is partner van De Nederlandse Kinderjury.

Op de foto: Janneke Schotveld en Yassir Ibrahimi.

Volgend Artikel

Nederlandse selectie De Best Verzorgde Boeken 2018 scoort internationaal het hoogst

img img

Blijf op de hoogte
van het laatste nieuws

Meld je aan voor de nieuwsbrief

img