Werken in het hart van het boekenvak?

Bekijk onze vacatures img

Stichting CPNB, Das Mag, boekhandel Van Gennep en Frontaal slaan handen ineen voor eerste Boekenweekfestival

Geschreven doorMarloes Derks

img Terug naar overzicht

Rima Orie en Zoulfa Katouh vallen in de prijzen op BoekTok Live
img

Gouden Boek voor Dummie de mummie en de gouden scarabee
img
Stichting CPNB, uitgeverij Das Mag, Frontaal en Boekhandel Van Gennep slaan de handen ineen voor een groots Rotterdams leesclubfestival in het kader van de Boekenweek. Een aantal auteurs, onder wie Valentijn Hoogenkamp, Alex Boogers en Israel van Dorsten, gaan door heel Rotterdam in gesprek over hun laatste boek met 25 lezers. Het festival vindt plaats op de vrijdag van de Boekenweek, 17 maart 2023. 
Boekenweek Schrijfwedstrijd

Een extra onderdeel van het festival is een speciaal programma in het kloppend cultureel hart van Rotterdam, Worm, met de Boekenweekauteurs Lize Spit en Raoul de Jong. Rondom het thema ‘Ik ben alles’ worden zij in twee verschillende zalen geïnterviewd aan de hand van lezersvragen uit het publiek; welke vragen zullen zij aannemen en welke vragen geven zij met een druk op de knop liever door aan de auteur in de andere zaal? 

Na afloop trekken alle leesclubgangers eveneens naar Worm. Daar wordt door boekhandel Van Gennep een spetterend slotfeest georganiseerd, in de volksmond bekend als het Rotterdams Boekenbal. 

Er vinden simultaan door de stad in totaal tien leesclubs én een optreden met de Boekenweekauteurs plaats. De kaartverkoop gaat op zaterdag 28 januari om 11.00 uur van start via boekenweekfestival.nl. Kaartjes voor de leesclubs kosten € 35 (inclusief boek) en kaartjes voor het onderdeel met Lize Spit en Raoul de Jong € 20 (zonder boek). De boeken worden enkele weken van tevoren verstuurd. 

Medeorganisator Frontaal, het maandelijkse literaire podium van Rotterdam, organiseert in de week voorafgaand aan het Boekenweekfestival diverse literaire activiteiten, met onder meer programma’s en workshops van Maxim Februari, Spraakuhloos en Shantie Singh. 

Het is de eerste keer dat de CPNB in de Boekenweek zo’n groot festival organiseert. CPNB-directeur Eveline Aendekerk: 

‘Toen Daniël van Das Mag ons benaderde met een idee van een uitvergroot Das Mag Festival in de vorm van een Boekenweekfestival waren we meteen enthousiast. De Boekenweek is hét lezersfeest van het jaar, en hoe kun je dat nu beter vieren dan met de lezers samen?’ 

Daniël van der Meer, uitgever bij Das Mag: ‘Na meerdere edities van het leesclubfestival in Amsterdam en in het buitenland is er nu de perfecte aanleiding om naar Rotterdam te gaan, de stad van Boekenweekessayist Raoul de Jong. Het is het enige festival met huiswerk: een boek naar keuze.’ 

De volgende auteurs doen mee met het festival en de leesclubs:  

Alex Boogers – Wij zijn van diamant 
Israel van Dorsten – Wij waren, ik ben 
Nina Polak – Buitenleven 
Valentijn Hoogenkamp – Antiboy 
Jante Wortel – Weerlicht 
Babs Gons – Doe het toch maar 
Erik Jan Harmens – Puur (biografie Hef) 
Tom Hofland – De menseneter 
Rob van Essen – Februari 
Forugh Karimi – Moeders van Mahipar 

Volgend Artikel

H.K.H. Prinses Laurentien opent 20ste editie van De Nationale Voorleesdagen

img img

Blijf op de hoogte
van het laatste nieuws

Meld je aan voor de nieuwsbrief

img