Werken in het hart van het boekenvak?

Bekijk onze vacatures img

Stichting CPNB gaat verhuizen

img Terug naar overzicht

Boekenpetitie met ruim 285.000 handtekeningen overhandigd aan Tweede Kamerleden
img

‘Er is lef voor nodig om op een voornemen terug te komen’
img

Stichting CPNB vertrekt uit de Herengracht 166 en verhuist naar Overtoom 197-4 in Amsterdam.

Stichting CPNB vertrekt uit de Herengracht 166 en verhuist naar Overtoom 197-4 in Amsterdam. Bij haar Nieuwjaarsspeech heeft Eveline Aendekerk al aangekondigd uit te willen gaan kijken naar andere huisvesting. Dit is noodzakelijk om de bedrijfskosten naar beneden te brengen en het voortbestaan van de CPNB te waarborgen. Teruglopende inkomsten veroorzaakt door de coronacrisis hebben het besluit om de huur op te zeggen versneld, mede ook omdat nagenoeg alle werknemers al drie maanden grotendeels vanuit huis werken en dat voorlopig ook nog wel zullen moeten blijven doen. Nieuwe huisvesting is niet alleen een enorme kostenbesparing, maar geeft ook nieuwe energie. Het pand aan de Herengracht, dat de laatste jaren eigenlijk te groot was, past qua uitstraling niet meer bij de CPNB die voortaan ‘de lezer centraal’ wil stellen en zo op een transparante en creatieve manier wil samenwerken met alle partners van binnen en buiten het leesbevorderingsveld.

Eveline Aendekerk, directeur Stichting CPNB: ‘Dat collega’s, tijdens de Zoom meeting waarin ik de definitieve verhuizing van de CPNB aankondigde, meteen riepen “yeaaah go!’ is voor mij de bevestiging dat we echt toe waren aan iets nieuws. Een werkomgeving die past bij de CPNB anno 2020. Waar we met elkaar ons stinkende best doen om nieuwe succesvolle manieren te vinden om mensen meer boeken te laten kopen en lenen. Vol energie, creatief, open en transparant. Niet in ons eentje vanuit een ivoren toren, maar echt samen met iedereen die op welke manier dan ook een steentje wil bijdragen aan de zo nodige leesbevordering. Die weg zijn we vorig jaar al ingeslagen en onderstrepen we met deze verhuizing. Maar laat ik er geen doekjes om winden: de verhuizing was financieel ook echt noodzakelijk en het is jammer het mooie historische pand, dat zo fantastisch gevuld was met boeken, te moeten verlaten. Het is geen vetpot om boeken te promoten en we kunnen alle hulp gebruiken!’

De CPNB heeft in de loop van de jaren heel veel (kinder)boeken verzameld aan de Herengracht. Deze kunnen helaas niet allemaal meeverhuizen. Uiteraard zorgen we er voor dat deze een mooie nieuwe bestemming krijgen. We richten ons daarbij met name op de (jonge)lezers die normaliter minder snel met boeken in aanraking komen.

Vanaf 1 augustus 2020 is het adres van Stichting CPNB

Overtoom 197-4
1054 HT Amsterdam
Tel: 020 – 626 49 71

​Postbus 10576
1001 EN Amsterdam
info@cpnb.nl

Klantenservice
klantenservice@cpnb.nl

Voor vragen over bestellingen en uitleveringen:
Bibliotheken nemen contact op met NBD Biblion
info@nbdbiblion.nl of tel:  079 –  344 03 44

Boekhandels nemen contact op met CB
boekverkoper@cb.nl of tel: 034 –  547 58 88

Volgend Artikel

Speciaal Zomerlezengedicht van Ingmar Heytze

img img

Blijf op de hoogte
van het laatste nieuws

Meld je aan voor de nieuwsbrief

img