Werken in het hart van het boekenvak?

Bekijk onze vacatures img

TLV van Jigal Krant wint Het Gouden Kookboek 2018

img Terug naar overzicht

Thomas van Grinsven & Rutger Vink en Kevin Hassing winnen de Kinderjury 2024
img

21% btw, een waardeloos idee!
img

Zojuist is bekendgemaakt dat TLV: recepten en verhalen uit Tel Aviv van Jigal Krant (Nijgh Cuisine) de winnaar is van Het Gouden Kookboek 2018. TLV is volgens de unaniem lovende jury het beste kookboek van Nederland omdat het ‘leert, verlekkert en verleidt’.

Juryvoorzitter Janny van der Heijden heeft de prijs – het winnende kookboek uitgevoerd in ‘goud op snee’ – uitgereikt op de Avond van het Kookboek onder toeziend oog van vele kookboekenliefhebbers. De tweede editie van de Avond van het Kookboek, het smakelijkste boekenfeest van het jaar, is de aftrap van de Kookboekenweek die plaatsvindt van zaterdag 10 tot en met zondag 18 november.

De jury over TLV
“Kort, eerlijk en krachtig wordt in dit boek uitgelegd hoe in een land van uitersten eten verbroedert en mensen het leven willen vieren, zoals wij dat allemaal zouden willen doen. Een kookboek dat leert, verlekkert en verleidt. Heerlijk om in te lezen en uit te koken. Smaakvolle, maakbare gerechten die je graag wilt maken en delen. Een boek waarmee je je repertoire verrijkt en dat je doet verlangen naar een week Tel Aviv. Een boek dat waarmaakt wat het belooft. Het is een kookboek, een leesboek én een reisgids. Jigal trekt je mee de Israëlische keuken in. Er is geen ontkomen aan.”

Juryrapport Het Gouden Kookboek 2018 (pdf)

 

Avond van het Kookboek

Klik op de afbeelding en bekijk het fotoalbum van de Avond van het Kookboek.

Jigal Krant ontvangt Het Gouden Kookboek 2018 uit handen van juryvoorzitter Janny van der Heijden en presentator Gijs Staverman (foto: Janus van den Eijnden)

 

De jury over de andere genomineerden:

Bijdendijk van Joris Bijdendijk (Nijgh Cuisine)

“Het verhaal van een doorzetter die zijn hart volgt, prachtig opgetekend, gefotografeerd en vormgegeven. Een chefsboek zonder ‘te cheffie’ te zijn.”

 

Home Sweet Home XMAS van Yvette van Boven (Fontaine Uitgevers)

“Een boek waarin de liefde en aandacht voor goed, lekker en gezellig eten op elke pagina wordt beleefd, met alle zintuigen.”

 

Mari plukt de dag van Mari Maris (Carrera Culinair)

“Het is meer dan een kookboek, een boek waar je de tijd en rust voor moet nemen. En dat is het dubbel en dwars waard.”

 

Hoe dan?! van Maroeska Metz (MarkMedia & Art)

“Verrassend  zijn de QR-codes waarmee handige en vermakelijke filmpjes te zien zijn die echt iets extra’s toevoegen.”

 

Het Gouden Kookboek
De jury van Het Gouden Kookboek 2018 bestaat uit Janny van der Heijden (culinair publicist en voorzitter), Jonah Freud (de Kookboekhandel en Parool), Daan van der Valk (Boekhandel H. de Vries), Ronald Giphart (schrijver & culinair journalist) en Makkie Mulder (voormalig hoofdredactrice Delicious). De prijs is dit jaar voor de derde keer uitgereikt, vorig jaar won Souq van Nadia Zerouali en Merijn Tol (Fontaine Uitgevers).

 

Volgend Artikel

Terugblik uitreiking Zilveren Griffels en Penselen 2017

img img

Blijf op de hoogte
van het laatste nieuws

Meld je aan voor de nieuwsbrief

img