Werken in het hart van het boekenvak?

Bekijk onze vacatures img

Tonio wint Parel voor de Beste Boekverfilming 2017

img Terug naar overzicht

Minister Dijkgraaf reikt Gouden Griffel en Gouden Penseel uit op Kinderboekenbal
img

Gouden Griffel voor Misjka en Gouden Penseel voor Een kleine geschiedenis van de mens door dierenogen
img

De film Tonio, gebaseerd op de gelijknamige roman van A.F.Th. van der Heijden (De Bezige Bij) heeft de meeste stemmen van het publiek gekregen en wint de Parel voor de Beste Boekverfilming 2017. Zojuist werd de prijs op Film by the Sea uitgereikt aan regisseuse Paula van der Oest, Mirjam Rotenstreich (de vrouw van A.F.Th.) en de producenten Sytze van der Laan en Alain de Levita (NL Film).

Naast Tonio waren genomineerd: De GVR van Steven Spielberg, Dubbelspel van Ernest R. Dickerson, Julieta van Pedro Almodóvar, Nocturnal Animals van Tom Ford, The Handmaiden van Chan-wook Park en The Light between Oceans van Derek Cianfrance. De zeven boekverfilmingen zijn te zien op het festival Film by the Sea, dat in Vlissingen plaatsvindt van 8 t/m 17 september.

De boekverfilming De GVR van Steven Spielberg is gebaseerd op BFG van Roald Dahl (De Fontein), Dubbelspel op het gelijknamige boek van Frank Martinus Arion (De Bezige Bij), Julieta van Pedro Almodóvar op Stilte van Alice Munro (De Geus), Nocturnal Animals van Tom Ford op Tony & Susan van Austin Wright (De Arbeiderspers), The Handmaiden van Chan-wook Park op Vingervlug van Sarah Waters (Nijgh & Van Ditmar) en The Light between Oceans op Het licht van de zee van M.L. Stedman (Boekerij).

De zeven nominaties zijn door een comité van een boekhandelaar, bibliothecaris en filmkenner gekozen uit het aanbod aan van boekverfilmingen die uitkwamen tussen 1 juli 2016 en 31 juli 2017. Vorig jaar ontving Publieke Werken van regisseur Joram Lürsen, gebaseerd op de gelijknamige roman van Thomas Rosenboom, de Parel voor de Beste Boekverfilming.

Kijk voor meer informatie op www.filmbythesea.nl.

Volgend Artikel

Boekenweek 2020 tot einde van de maand

img img

Blijf op de hoogte
van het laatste nieuws

Meld je aan voor de nieuwsbrief

img