Werken in het hart van het boekenvak?

Bekijk onze vacatures img

Topshow verkozen tot Helden Sportboek van het Jaar

img Terug naar overzicht

Thomas van Grinsven & Rutger Vink en Kevin Hassing winnen de Kinderjury 2024
img

21% btw, een waardeloos idee!
img

Topshow van Michel van Egmond en Jan Hillenius is de winnaar van de Publieksprijs Helden Sportboek van het Jaar 2016.

Topshow van Michel van Egmond en Jan Hillenius is de winnaar van de Publieksprijs Helden Sportboek van het Jaar 2016. Dit is vanavond in het televisieprogramma RTL Late Night bekendgemaakt. Van 11 april tot in de uitzending van RTL Late Night kon er gestemd worden op het favoriete sportboek. Het boek stond 5 weken op nummer 1 in De Bestseller60 en was het bestverkochte sportboek van 2015.

De Nico Scheepmaker Beker, de vakjuryprijs voor het beste sportboek, gaat dit jaar naar Peter Ouwerkerk voor zijn boek Etalagecoureur. Vorig jaar mocht Michel van Egmond de publieksprijs en vakjuryprijs voor het beste sportboek in ontvangst nemen voor zijn boek KieftHelden, dé sportglossy van Nederland, is vanaf dit jaar mediapartner van de Week van het Sportboek en naamgever van de publieksprijs. Topwielrenner en boekenliefhebber Bauke Mollema is het gezicht van de Week van het Sportboek die vandaag start en tot en met 1 mei loopt.

In Topshow geven Michel van Egmond en Jan Hillenius een kijkje achter de schermen bij het succesvolle en veelbesproken televisieprogramma Voetbal International. Michel van Egmond (1968) is voormalig eindredacteur van Voetbal International en schreef twee bestsellers, Gijp (2012) en Kieft (2014), die beide bekroond werden met de NS Publieksprijs. Jan Hillenius (1971) was eindredacteur van Voetbal International. Naast Topshow waren dit jaar Thuis in de Tour van Mart Smeets (De Kring), Kuipkoorts van Ronald Giphart en Rob van Scheers (De Kring), Hoe sterk is de eenzame schaatser van Erik Dijkstra (Carrera) en Draag nooit een gele trui van Alex van der Hulst (Nieuw Amsterdam) genomineerd.

Peter Ouwerkerk wint vakjuryprijs Nico Scheepmaker Beker

Peter Ouwerkerk mocht de Nico Scheepmaker Beker, de vakjuryprijs voor het beste sportboek van het jaar, in ontvangst nemen voor Etalagecoureur (De Muur). Dit werd vandaag bekend gemaakt in het Olympisch Stadion door de jury, bestaande uit Ad Melkert (voorzitter), Marie-José Kleef, Gert-Jan van Tilborg, Renate Verhoofstad en Wilfred van Buuren. De overige genomineerden waren: Jean van Bart Jungmann (De Muur), Hoe sterk is de eenzame schaatser van Erik Dijkstra (Carrera), Captain van Jong Holland van Daniel Rewijk (Bornmeer) en De slag om de skyboxen van Tom Knipping en Iwan van Duren (VI Boeken).

Week van het Sportboek 2016

De Week van het Sportboek vindt dit jaar plaats van maandag 25 april t/m zondag 1 mei. Het doel van de Week van het Sportboek is om het brede aanbod aan sportboeken onder een groot publiek onder de aandacht te brengen. De Week is oorspronkelijk een initiatief van verschillende uitgevers van sportboeken: Ambo|Anthos, De Arbeiderspers, Atlas Contact, De Kring, Nieuw Amsterdam, Thomas Rap en VI Boeken en wordt sinds 2014 georganiseerd door Stichting CPNB. De Week van het Sportboek en de publieksprijs Helden Sportboek van het Jaar 2016 worden georganiseerd in samenwerking met de Stichting Exploitatie Olympisch Stadion Amsterdam, sportschiedenis.nl en sportboek.nl.

Volgend Artikel

Babs Gons schrijft Boekenweekgedicht 2021

img img

Blijf op de hoogte
van het laatste nieuws

Meld je aan voor de nieuwsbrief

img