Werken in het hart van het boekenvak?

Bekijk onze vacatures img

Tosca Menten schrijft Schoenboekje

img Terug naar overzicht

John Kuipers en Gerrit Barendrecht winnen belangrijkste thrillerprijzen 2023
img

Dit zijn de tien kanshebbers voor de titel Beste Boek voor Jongeren 2023
img

Kinderboekenauteur Tosca Menten schrijft dit jaar het Schoenboekje. Het Schoenboekje wordt in de Sinterklaasperiode cadeau gedaan aan kinderen die hun zelf geknutselde schoen komen zetten in de boekhandel of bibliotheek. Het Schoenboekje is in een tijd vol snoepgoed en cadeaus een belangrijk middel om leesplezier bij jonge kinderen aan te wakkeren. De illustrator van het Schoenboekje is Emanuel Wieman, die werkt onder de artiestennaam Bagilla.

Boekhandels en bibliotheken geven het Schoenboekje cadeau vanaf de intocht tot de uittocht van Sinterklaas, zaterdag 18 november t/m dinsdag 5 december. Kinderen kunnen allereerst een vouwschoen ophalen in de boekhandel of bibliotheek, waarmee zij creatief aan de slag kunnen. De geknutselde en versierde schoentjes mogen vervolgens bij de boekhandel of bibliotheek worden gezet. Nadat Sinterklaas met zijn pieten is langs geweest, kunnen de kinderen komen kijken wat er in hun schoentje zit: het Schoenboekje!

Tosca Menten

Tosca Menten is een veelgelezen Nederlandse kinderboekenauteur. Haar serie over Dummie de Mummie is populair onder kinderen.  Ze won met deze reeks al meerdere prijzen en de derde verfilming staat voor dit najaar gepland. Tosca is erg enthousiast over het Schoenboekje: “In december is het koud en vroeg donker. Dat is de beste tijd voor een warm dekentje en een goed verhaal.”

’t Heerlijke Voorleesavondje

Dit jaar zal ‘t Heerlijke Voorleesavondje op 29 november plaatsvinden. Deze avond worden alle vaders en moeders opgeroepen minstens 15 minuten voor te lezen aan hun kind(eren). Uit onderzoek blijkt dat kinderen die van jongs af aan minimaal 15 minuten per dag zijn voorgelezen daar veel profijt van hebben. Hun leesprestaties en leesplezier gaan enorm vooruit door vergrote woordenschat en belevingswereld. Een goede taalontwikkeling bevordert vervolgens ook de schoolprestaties.

Volgend Artikel

Peter van Straaten (81) overleden

img img

Blijf op de hoogte
van het laatste nieuws

Meld je aan voor de nieuwsbrief

img