Werken in het hart van het boekenvak?

Bekijk onze vacatures img

Twee Gouden Boeken voor Lucinda Riley

Geschreven doorJob Jan Altena

img Terug naar overzicht

Thomas van Grinsven & Rutger Vink en Kevin Hassing winnen de Kinderjury 2024
img

21% btw, een waardeloos idee!
img

• 200.000 exemplaren verkocht van De zeven zussen – Storm en De zeven zussen – Schaduw

Vandaag zijn De zeven zussen – Storm (deel 2) en De zeven zussen – Schaduw (deel 3) van Lucinda Riley bekroond met een Gouden Boek. Van de boeken werden sinds het verschijnen in 2018 meer dan 200.000 exemplaren verkocht, genoeg voor de Gouden status. Lucinda Riley werd via een videoverbinding verrast met de unieke Oorkonde. Het is een unicum dat een auteur twee Gouden Boeken op hetzelfde moment krijgt uitgereikt. Riley werd al eerder dit jaar beloond met een Platina Boek voor deel 1 in De zeven zussen-reeks.

Sander Knol, Xander Uitgevers: We ontvangen zoveel enthousiaste en soms emotionele reacties van lezers op zowel Storm als Schaduw. Deze bekroningen bevestigen Lucinda’s sublieme talent: ieder deel in de Zeven Zussen-reeks biedt immers weer een fantasierijke en verrassende leeservaring. Dit zijn werkelijk geliefde bestsellers.

Lucinda Riley

De in Ierland geboren Lucinda Riley schreef haar eerste boek op vierentwintigjarige leeftijd. Haar werk wordt in vierendertig landen uitgegeven. In Nederland verkocht ze al meer dan drie miljoen boeken. Op dit moment schrijft Lucinda aan de Zeven zussen-reeks, die wereldwijd bovenin de bestsellerlijsten staat. Op 29 april zal het zevende deel De zevende zus verschijnen.

De zeven zussen-serie

Na de plotselinge dood van hun vader komen Maia en haar zussen bij elkaar in hun ouderlijk huis, een prachtig landhuis aan het Meer van Genève. De zussen werden als baby door Pa Salt geadopteerd en krijgen na zijn dood allemaal een brief met een mysterieuze verwijzing naar hun afkomst. Storm en Schaduw zijn respectievelijk deel twee en deel 3 in een zevendelige serie over liefde, verlies en de zoektocht naar wie je werkelijk bent. 

Gouden Boek

Sinds 2012 worden, analoog aan het gebruik in de platenindustrie, Gouden, Platina en Diamanten Boeken uitgereikt. Oorkondes worden uitgereikt aan boeken waarvan meer dan respectievelijk 200.000, 350.000 en 500.000 exemplaren zijn verkocht.

Volgend Artikel

Kinderboekenweek officieel gestart

img img

Blijf op de hoogte
van het laatste nieuws

Meld je aan voor de nieuwsbrief

img