Werken in het hart van het boekenvak?

Bekijk onze vacatures img

Update evenementen Kinderboekenweek

img Terug naar overzicht

Thomas van Grinsven & Rutger Vink en Kevin Hassing winnen de Kinderjury 2024
img

21% btw, een waardeloos idee!
img

De CPNB heeft zich genoodzaakt gezien om voor een aantal evenementen een alternatief te organiseren. Hieronder vindt u een update van deze nieuwe plannen.

De CPNB heeft zich genoodzaakt gezien om voor een aantal evenementen een alternatief te organiseren. Hieronder een update van de nieuwe plannen.

Bekendmaking en uitreiking Zilveren Griffels en Penselen
In de week van 24 augustus worden op de Kinderboekenweek-Facebookpagina vier video’s gepubliceerd waarin de Zilveren Griffels en Penselen en de Vlag & Wimpels van 2020 bekendgemaakt worden.

Bekendmaking en uitreiking Gouden Griffels en Penselen
Voorheen werden de Gouden Griffel en het Gouden Penseel bekendgemaakt en uitgereikt op het Kinderboekenbal. Vanwege de coronacrisis  is een Kinderboekenbal dit jaar niet mogelijk, maar gaat de uitreiking van de Gouden Griffel en het Gouden Penseel wel door. De bekendmaking vindt dit jaar plaats op dinsdag 29 september, dus de dag voorafgaand aan de Kinderboekenweek. Hoe de bekendmaking er dit jaar uitziet, blijft nog even een verrassing!

Opening Kinderboekenweek
In de ochtend van 30 september openen Kinderboekenweekauteur Arend van Dam en Prentenboekmaker Mylo Freeman de Kinderboekenweek. Heel het land kan live meekijken, want het programma, met aandacht voor verschillende auteurs van de Kinderboekenweek, en het optreden van Kinderen voor Kinderen wordt middels livestream beschikbaar gesteld. Dus aan alle ouders, docenten, boekhandelaren, bibliothecarissen en kinderen thuis of op school: we openen de Kinderboekenweek met z’n allen!

NS Kinderboekenruil
Dit jaar vindt er geen NS Kinderboekenruil plaats. Wel organiseert NS diverse activiteiten rondom de Kinderboekenweek. Zo nemen voorleesconducteur John en bekende schrijvers kinderen mee op reis door de tijd, in de leukste voorleesvideo’s ooit. Ook worden er kinderboeken verstopt in de trein tijdens de Kinderboekenweek en geeft NS volop inspiratie voor de mooiste kinderboeken om lekker te lezen in de trein.

Kinderboekenweektournee
Deze gaat onveranderd door! Arend van Dam en Mylo Freeman zullen tijdens de Kinderboekenweek het hele land doorreizen om lezers te inspireren met hun mooie boeken.   

De CPNB kijkt uit naar een feestelijke Kinderboekenweek met het Kinderboekenvak!

Volgend Artikel

Griffiths en Russell winnen Prijs van de Nederlandse Kinderjury

img img

Blijf op de hoogte
van het laatste nieuws

Meld je aan voor de nieuwsbrief

img