Werken in het hart van het boekenvak?

Bekijk onze vacatures img

Van Boek naar Doek

img Terug naar overzicht

Kinderboeken Leesteam opent Kinderjury Leesweken
img

Atlas bestverkochte boek en De Camino meest uitgeleende boek van 2023
img

De Stichting CPNB, Film by the Sea en Shared Stories (Rights Agency Amsterdam), presenteerden voor de vierde keer de pitchbijeenkomst Van Boek naar Doek, een vakgericht programma voor professionals tijdens Film by the Sea.

De Stichting  CPNB, Film by the Sea en Shared Stories (Rights Agency Amsterdam), presenteerden voor de vierde keer de pitchbijeenkomst Van Boek naar Doek, een vakgericht programma voor professionals tijdens Film by the Sea. De bijeenkomst geeft film- en tv-producenten, distributeurs, rechtenmanagers en uitgevers de gelegenheid zich onder te dompelen in elkaars wereld, kennis uit te wisselen én zaken te doen. De bijeenkomst is opgezet ter bevordering van goede boekverfilmingen en het intensiveren van samenwerking van de film- en boekenuitgeversbranche.

Tijdens deze één-op-één ontmoetingen spreken producenten om het half uur een andere uitgever en/of  rechtenmanager van een uitgeverij over boekverfilmingen. Deze pitches zijn opgezet met de gedachte dat de basis van een goede samenwerking start met persoonlijk contact en uitwisseling van kennis en ideeën.

Dit jaar mocht Van Boek naar Doek een record aantal bezoekers verwelkomen. Maar liefst 14 filmproducenten en 15 uitgeverijen reisden af naar Vlissingen in de hoop om in de toekomst samen Parel-waardige films te produceren. Film by the Sea, hét festival voor film en literatuur, vormt het decor bij uitstek om deze twee werelden samen te brengen. Het Van Boek Naar Doek-programma is het enige B2B programma in Nederland waarop de film- en boekenbranche op deze manier worden samengebracht.

Als afsluiting van deze inhoudelijke dag volgde de netwerkborrel waar nagepraat werd en verdere contacten gelegd konden worden tussen partijen die elkaar nog niet (lang genoeg) tijdens de een-op-een gesprekken hebben gesproken.    

De Parel voor de beste boekverfilming werd uitgereikt aan het einde van deze vrijdag, tijdens de Award Ceremony van Film by the Sea.

Van Boek naar Doek is inmiddels een vast onderdeel van Film by the Sea, geproduceerd door Shared Stories en wordt ondersteund door de Stichting CPNB en het Nederlands Filmfonds.

www.filmbythesea.nl

Volgend Artikel

Kanshebbers Nederlandse Kinderjury bekend

img img

Blijf op de hoogte
van het laatste nieuws

Meld je aan voor de nieuwsbrief

img