Werken in het hart van het boekenvak?

Bekijk onze vacatures img

Verbazing en enthousiasme bij Britse influentials

img Terug naar overzicht

Thomas van Grinsven & Rutger Vink en Kevin Hassing winnen de Kinderjury 2024
img

21% btw, een waardeloos idee!
img

Op maandag 2 september ontving de stichting CPNB een groep belangrijke influentials uit het Britse boekenvak bestaande uit onder andere journalisten (The Guardian, BookSeller, The Observer), festivalprogrammeurs en bloggers. Directeur Eveline Aendekerk en Esther Scholten vertelden de groep over de collectiviteit in het Nederlandse boekenvak. Het verhaal over de unieke Nederlandse samenwerking om boekbezit te vergroten, zorgde bij de Britten voor veel verbazing maar ook enthousiasme over de collectieve aanpak en slagkracht bij de promotie van het boek.

De Britse infuentials waren in Nederland in het kader van New Dutch Writing een campagne die is opgezet door het Nederlands Letterenfonds met als doel om Nederlandse literatuur meer bekendheid te geven in Groot-Brittannië. Ter voorbereiding hierop organiseerde het Letterenfonds een intensief programma om kennis te maken met het Nederlandse boekenbedrijf en met de auteurs die in de komende anderhalf jaar in Engelse vertaling zullen verschijnen.

New Dutch Writing werd gepresenteerd op 3 juli in the Union Club in London (bekijk hier de foto’s op Boekblad) en gaat dit najaar van start met een groot programma rond Nederlandse literatuur in de British Library in Londen, met onder anderen Simon Schama.

Wilt u meer weten over de campagne?
http://www.letterenfonds.nl/en/entry/2423/new-dutch-writing
http://www.newdutchwriting.co.uk/

Volgend Artikel

Indorock van Vanja van der Leeden wint Het Gouden Kookboek 2019

img img

Blijf op de hoogte
van het laatste nieuws

Meld je aan voor de nieuwsbrief

img