Werken in het hart van het boekenvak?

Bekijk onze vacatures img

Winnaars Dioraphte Literatour Prijs 2017

img Terug naar overzicht

Thomas van Grinsven & Rutger Vink en Kevin Hassing winnen de Kinderjury 2024
img

21% btw, een waardeloos idee!
img

Weg van Jowi Schmitz (Hoogland van Klaveren) is door de jury bekroond met de Dioraphte Literatour Prijs 2017 in de categorie Oorspronkelijk Nederlandstalig.

Weg van Jowi Schmitz (Hoogland van Klaveren) is door de jury bekroond met de Dioraphte Literatour Prijs 2017 in de categorie Oorspronkelijk Nederlandstalig. ‘Jowi Schmitz sleurt je aan je lurven het verhaal in vanaf de allereerste pagina. Tel daar de vernuftige constructie en de vele fenomenale scènes bij op en je weet dat je te maken hebt met gelaagde literatuur met een hoofdletter L.’, aldus de jury. De prijs in de categorie Vertaald is voor Een van Sarah Crossan, vertaald door Sabine Mutsaers (Pepper Books). De Publiekprijs is gewonnen door De negen kamers van Peter-Paul Rauwerda (Lemniscaat). De prijzen horen bij de Literatour, de Boekenweek voor jongeren, die plaatsvindt van 16 tot en met 24 september.

Uitreiking en feestelijke Literatour Kick-off
De winnaars werden vanmiddag bekendgemaakt in het NPO Radio 1 programma Nieuws en Co door juryvoorzitter Miriam Piters, docente Nederlands op het Montessori Lyceum Rotterdam. De vakjury bestond uit vijf volwassen aangevuld met vijf leesgierige jongeren. De winnaars van de Dioraphte Literatour Prijs ontvangen elk een cheque van € 15.000,-. Deze prijs zal vrijdagmiddag om 18.15 uur aan hen worden uitgereikt in Athenaeum Boekhandel Roeterseiland. Dit is tevens de feestelijke kick-off van de Literatour. Daarbij zal ook het eerste exemplaar van de geschenkbundel 3PAK door de auteurs Özcan Akyol, Mano Bouzamour en Elfie Tromp in ontvangst worden genomen. Zij schreven ieder een verhaal voor de bundel, die door de boekwinkel en openbare bibliotheken cadeau gedaan wordt aan scholieren van het middelbaar onderwijs. 

Grote schooltournee Literatour
Tijdens de Literatour bezoeken maar liefst 25 auteurs 100 scholen in alle provincies van Nederland. In de klas spreken zij met een recordaantal van 10.000 scholieren over literatuur. Tijdens deze schoolbezoeken staat leesplezier voorop. De schrijvers zullen de leerlingen inspireren door met hen in gesprek te gaan over het schrijverschap, persoonlijke verhalen, literatuur en het lezen van boeken. Er zijn speciale lespakketten ontwikkeld waar docenten en leerlingen ook na het schoolbezoek mee aan de slag kunnen.

Zie www.literatour.nu/tour voor alle namen en meer informatie.

Literatour is een initiatief van Stichting CPNB en Stichting Lezen en wordt ondersteund door haar partners: Dioraphte, Fonds 21, het Nederlands Letterenfonds, de Schrijverscentrale, de lesmethode Talent! van Malmberg, CJP, Stichting de Versterking en Stichting Cultuur en Educatie. De Dioraphte Literatour Prijs komt tot stand met financiële ondersteuning van Stichting Dioraphte.

 

Volgend Artikel

Gouden Boek voor Simpel

img img

Blijf op de hoogte
van het laatste nieuws

Meld je aan voor de nieuwsbrief

img