Werken in het hart van het boekenvak?

Bekijk onze vacatures img

Zeven films in race voor Parel voor de Beste Boekverfilming

img Terug naar overzicht

Thomas van Grinsven & Rutger Vink en Kevin Hassing winnen de Kinderjury 2024
img

21% btw, een waardeloos idee!
img

De GVR van Steven Spielberg, Dubbelspel van Ernest R. Dickerson, Julieta van Pedro Almodóvar, Nocturnal animals van Tom Ford, The Handmaiden van Chan-wook Park, The Light between Oceans van Derek Cianfrance en Tonio van Paula van der Oest dingen mee naar de Parel, de publieksprijs voor de Beste Boekverfilming.

Tot en met 14 september kan iedereen via besteboekverfilming.nl stemmen op zijn favoriet. Op 15 september wordt op Film by the Sea, het festival voor film en literatuur in Vlissingen, de Parel uitgereikt aan de film die de meeste stemmen heeft behaald. 

De zeven nominaties zijn door een comité van boekhandelaar, bibliothecaris en filmkenner gekozen uit het aanbod van boekverfilmingen die uitkwamen tussen 1 juli 2016 en 31 juli 2017. Vorig jaar ontving Publieke Werken van regisseur Joram Lürsen, gebaseerd op de gelijknamige roman van Thomas Rosenboom, de Parel voor de beste Boekverfilming. De zeven boekverfilmingen zijn te zien op het festival Film by the Sea, dat plaatsvindt van 8 t/m 17 september. Kijk voor meer informatie op www.filmbythesea.nl.

Boek en film
De genomineerde films voor de Parel 2017 zijn gebaseerd op de volgende boeken, in dezelfde volgorde: De GVR van Roald Dahl (De Fontein), Dubbelspel van Frank Martinus Arion (De Bezige Bij), Stilte van Alice Munro (De Geus), Tony & Susan van Austin Wright (De Arbeiderspers), Vingervlug van Sarah Waters (Nijgh & Van Ditmar), Het licht van de zee van M.L. Stedman (De Boekerij) en Tonio van A.F.Th van der Heijden (De Bezige Bij).

Boek en film gaan heel goed samen. Aan menig beroemde film gaat vaak een even beroemd boek vooraf. Denk aan klassiekers als Turks fruitDoctor ZhivagoThe English Patient en Harry Potter. Maar ook Het dinerSonny BoyLife of PiSophie’s Choice, etc.
 

Volgend Artikel

Zilveren Griffels en Penselen uitgereikt

img img

Blijf op de hoogte
van het laatste nieuws

Meld je aan voor de nieuwsbrief

img