Werken in het hart van het boekenvak?

Bekijk onze vacatures img

Zomer start met gratis boek van Suzanne Vermeer in de boekhandel

Geschreven doorLisanne Mom

img Terug naar overzicht

Sharon de Miranda nieuwe juryvoorzitter van Het Food and Friends Gouden Kookboek
img

Oever van Ludwig Volbeda is het Regenboogboek van het Jaar
img
Vanaf vandaag is het zomer in de boekhandel met de campagne Zomerlezen. De boekhandel geeft het Zomerlezengeschenk Flamingo Beach cadeau bij aankoop van minimaal € 15 aan Nederlandstalige boeken in de periode van 20 tot en met 30 juni. Het Zomerlezengedicht is dit jaar van de hand van dichter Martin Rombouts, die het zomerse ‘het was zonnig dus ik moest aan je denken’ schreef.  
Consumentenonderzoek: vakantielezers waarderen vakantie met hoger cijfer dan niet-lezers

In aanloop naar de zomervakantie deed de CPNB samen met TUI onderzoek naar Zomerlezen onder vakantiegangers. Opvallend resultaat is dat lezers hun vakantie hoger waarderen dan vakantiegangers die geen boek openslaan. Ze ervaren vaker een relaxte sfeer met minder stress of onenigheid én geven een hogere score voor de mate waarin ze uitgerust thuiskomen.
72% van de vakantiegangers geeft aan dat ze bijna iedere dag wel even lezen. Voor meer dan een derde is de vakantie gewoonweg het enige moment dat ze tijd (kunnen) nemen voor een boek. Vakantiegangers lezen graag waargebeurde verhalen of literaire romans, maar het allerliefst bibberen ze op het strandbedje met een spannend boek. Het Zomerlezengeschenk Flamingo Beach van thrillerauteur Suzanne Vermeer is daarom hét perfecte boek voor in de koffer of strandtas.  

Zomerlezengedicht 2024

Dit jaar is het Zomerlezengedicht geschreven door dichter Martin Rombouts. Rombouts (1992) is schrijver, theatermaker en performer en bij het grote publiek bekend als winnaar van De Slimste Mens in 2023.
Het gedicht het was zonnig dus ik moest aan je denken, dat op perfecte wijze het ultieme zomergevoel oproept, wordt in de campagneperiode op 100.000 gratis ansichtkaarten door het land verspreid. Eerder werd het Zomerlezengedicht geschreven door Ingmar Heytze en Joost Oomen.  

Je vakantie begint met boeken

Reisorganisatie TUI is ook dit jaar partner van Zomerlezen. Om vakantiegangers te stimuleren te gaan lezen, ondersteunt TUI de campagne met verschillende acties. Iedere vakantie begint immers met boeken. Hoofdrol hierbij speelt Flamingo Beach, het boek van Suzanne Vermeer dat zich afspeelt op de populaire vakantiebestemming Curaçao. Daarnaast zijn in een aantal TUI shops en verschillende bibliotheken en boekhandels speciale TUI leeshoekjes ingericht.  

Over Zomerlezen

Heel veel Nederlanders willen graag lezen, maar het komt er vaak gewoon niet van. De zomer is wat dat betreft hét moment om een boek te pakken: of dat nou in je tuinstoel, op het strand of aan het zwembad is. Toch hebben mensen dan nog steeds een zetje nodig om ook echt te gaan lezen, want ook smartphones vol verleidingen van sociale media, games en series reizen mee. Dat zetje krijgen ze dankzij de campagne Zomerlezen waar we lezers gedurende de zomer inspireren vaker voor een boek te kiezen. Want juist lezen in de zomer is heerlijk en dat gunnen we heel Nederland. Er is tenslotte een zomerboek voor iedereen. Wie van 20 t/m 30 juni minimaal € 15 aan Nederlandstalige boeken uitgeeft krijgt van de boekhandel het Zomerlezengeschenk Flamingo Beach cadeau.
Lezerscommunity Hebban verspreidt ook dit jaar het Zomerlezen-paspoort. Daarin worden de Top 25 zomertitels en tien leestips voor kinderen gedeeld en maken lezers kans op prijzen door mee te doen aan de Zomerlezen Challenge. 

Suzanne Vermeer

Wie de bestsellers van Suzanne Vermeer schrijft is een van de best bewaarde geheimen van de Nederlandse boekenwereld. Zeker is dat Suzanne Vermeer een van de meest populaire Nederlandse thrillerauteurs van dit moment is. Vermeer debuteerde in 2006 met All-inclusive, dat direct een bestseller werd. Sindsdien verschijnt er elk jaar een zomerthriller van haar hand, later kwamen daar ook winterthrillers bij. Bekende titels zijn Cruise, Bella Italia, IJskoud, Sneeuwstorm en het onlangs verschenen Bloemeneiland. Intussen zijn er meer dan veertig titels van Vermeer verschenen, waarvan ruim vier miljoen exemplaren zijn verkocht.

Dichter Martin Rombouts

Martin Rombouts (1992) kennen de meeste mensen van zijn opvallende deelname aan De Slimste Mens. Maar hij is vooral schrijver, theatermaker en performer. Rombouts studeerde Creative Writing aan ArtEZ, waar hij afstudeerde met de novelle I want to climb the mountain, over een mysterieuze dode man op een heuvel buiten Manchester. Sinds zijn afstuderen werkt Rombouts op het snijvlak van literatuur, theater en nieuwe media. Rombouts veelzijdige talent komt tot uiting in voorstellingen op gerenommeerde podia zoals Oerol, Lowlands en de Parade. Alsook in de creatie van fictiepodcasts, kookprogramma’s en de BOYBAND, de literaire boyband, waar hij lid van is.

Zomerlezen wordt mede mogelijk gemaakt door TUI: want je vakantie begint met boeken. 

Volgend Artikel

Shortlist Hebban Debuutprijs 2024 bekend

img img

Blijf op de hoogte
van het laatste nieuws

Meld je aan voor de nieuwsbrief

img