Werken in het hart van het boekenvak?

Bekijk onze vacatures img

Over CPNB

Boeken vergroten je wereld. Lezen verrijkt je leven. De CPNB wil het leven van mensen verrijken door ze meer te laten lezen. Met inspirerende campagnes en de Hebban-community brengen wij lezers in beweging naar boekhandel en bibliotheek.

Direct naar
365 dagen inspiratie

Er is een boek voor iedereen

Er is een boek voor iedereen

Van fictie tot non-fictie, voor jong en oud – er is een boek voor iedereen. Onze campagnes ademen leesplezier en helpen lezers aan een boek dat bij hen past. Bekende merken van de CPNB zijn de Boekenweek, Kinderboekenweek en Hebban.

Meedoen

Boekhandel, bibliotheek en uitgeverij

Aansluiten bij onze ijzersterke merken levert je meer bezoekers, meer lezers op. Als bibliotheek moet je lid zijn van de VOB; als boekhandel ben je KBb-lid of heb je 1.000 vrij verkrijgbare titels op voorraad; voor elke uitgeverij staat deelname open. Voldoe je aan het campagnereglement? Onderteken dan de akkoordverklaring en mail deze naar klantenservice@cpnb.nl.

Onderwijs bezorgen wij graag een schooljaar vol leesplezier! Kijk direct op onderwijs.cpnb.nl.

Partners en sponsors

Samenwerkingen

Leesbevordering en boekpromotie doen we niet alleen. Sterke partnerschappen met onderwijs, bedrijfsleven en non-profitorganisaties vergroten onze slagkracht. De CPNB maakt deel uit van de Leescoalitie en is partner van onder meer NS, NBD Biblion, CB en DPG Media.

Lees meer

Lezen is leven – beleven door de ogen van een ander, meeleven met een werkelijkheid die je niet kent.

Een boek kan zoveel doen
“De CPNB is er voor álle Nederlandse boeken – ongeacht genre. En juist mensen buiten de boekhandel en bibliotheek willen we inspireren om vaker te kopen, lenen en lezen.” Lees het interview
Eveline Aendekerk
directeur-bestuurder
Jennifer Thompson
“Een boek dat mij inspireert is De meeste mensen deugen van Rutger Bregman. Ik lees graag in de genres filosofie en zelfontwikkeling. Maar ik verzamel ook kookboeken en reisboeken.”
Jennifer Thompson
directeur Bedrijfsvoering
Job Jan Altena
“Zoveel boeken die iets met me gedaan hebben! Maar vooral The Rainbow Warrior valt aan van Rob Zadel. Als kind met dyslexie was lezen een grote opgave, maar dit boek zorgde ervoor dat ik toch met veel plezier bleef lezen.”
Job Jan Altena
hoofd Publiciteit
“Er gaat geen dag voorbij dat ik niet aan Middernachtbibliotheek van Matt Haig denk, mijn favoriete boek. Een eerlijke en kwetsbare vertelling over de keuzes en twijfels in het leven, die raakt en inspireert.”
Lisanne Mom
persvoorlichter/pr-adviseur Volwassenen
Rozemarijn Visser
“Ik weet zeker dat Olivia Wilde altijd een nummer van Harry Styles noemt als muziektip. Daarom tip ik schaamteloos een boek van mijn vriend: Camping Cruel van Rik Peters, een geweldig eng jeugdboek voor 10+.”
Rozemarijn Visser
persvoorlichter/pr-adviseur Kind & Jeugd
Mark Hemels
“Naar dat onbewoonde eiland neem ik de Zhuangzi mee, het klassieke boek van het daoïsme. Verhalen van wonderlijke wijsheid en luchtige relativering, meesterlijk vertaald door Kristofer Schipper.”
Mark Hemels
communicatieadviseur en eindredacteur
Josephine Willems
“De scherpte en de gelaagdheid van het proza van Connie Palmen weten mij iedere keer weer te boeien. Zelden ben ik zo onder de indruk geweest van een debuut als van De wetten. Een favoriet!”
Josephine Willems
medewerker communicatie
Marion Boxum
“Met een paar zinnen een bizar horrorscenario schetsen, alsof het jezelf werkelijk kan gebeuren. Thomas Olde Heuvelt kan dit als geen ander. Zowel Hex als Orakel heb ik ademloos gelezen, heerlijk!”
Marion Boxum
hoofd Campagnes Volwassenen
Thea Otte
“Na het lezen van Anna Woltz’ Honderd uur nacht zou je bijna willen dat je zelf in New York was toen er vanwege een orkaan vier dagen geen stroom was. Bijna dan.”
Thea Otte
hoofd Campagnes Kind & Jeugd
Suzanne Kok
hoofd Campagnes Kind & Jeugd
Sharon Verdam
“Een geweldige roman vind ik Alsof het voorbij is van Julian Barnes. Een boek met prachtige zinnen en thema’s die mij erg aanspreken, zoals tijd en herinnering.”
Sharon Verdam
Manager Partnerships & Business Development
“Ik hou van boeken de me verrassen, die mij door stijl of inhoud in aanraking brengen met nieuwe werelden en nieuwe ideeën. Of dat nou literaire fictie of fantasy is – in dat laatste genre is N.K. Jemisin favoriet.”
Manon Reuling
marketeer Volwassenen
Floor Boonstra
“Alle boeken van Murakami vind ik heel leuk! Je verdwijnt door zijn schrijven in een wereld die niet bestaat. Je kan er je eigen verhaal van maken. Tips? De moord op Commendatore en Norwegian Wood.”
Floor Boonstra
online marketeer Volwassenen
Nadie Waardenburg
online marketeer Kind & Jeugd
Julia Krasenberg
campagnemedewerker Kind & Jeugd
Bauke Hondema
“Mijn favoriete boek is Hete kolen compleet. Als liefhebber van grillen en koken op een Kamado geniet ik van het lezen over de geschiedenis en technieken. Een boek voor de Bourgondiër vol met zalige recepten.”
Bauke Hondema
medewerker inkoop en productie
Jaap de Gorter
hoofd Klantenservice
Nicolette Ras
Medewerker klantenservice (a.i.)
Mariska de Groot
Coördinator verkoop binnendienst (a.i.)
Joris de Bruin
“Ik hou van korte verhalen. De beste zijn als een achtbaanrit. W.F. Hermans’ bundel Paranoia bootst die ervaring letterlijk na. Voor je het weet sta je weer langs de kant: opgelucht, verbijsterd, lichtelijk misselijk.”
Joris de Bruin
analist
Inge Mathijssen
“Het is zo mooi als je een boek simpelweg niet kán neerleggen. Een voorbije zondag zat ik tot diep in de nacht lachend en huilend op de bank met De geschiedenis van mijn seksualiteit van Tobi Lakmaker.”
Inge Mathijssen
evenementenproducent
Janneke Siebelink
“Mijn leestip is het hele oeuvre van Toon Tellegen. Alle gevoelens die ons mensen niet vreemd zijn, dicht de auteur aan dieren toe. Iedereen kan er een eigen betekenis in ontdekken.”
Janneke Siebelink
coördinator Jury’s & Comités (freelance)
Sander Verheijen
Sander Verheijen
manager Lezerscommunity / hoofdredacteur Hebban
Debbie van der Zande
“Lees Vergeten reis, de magisch-realistische verhalenbundel van Silvina Ocampo. Abstract, vol metaforen, beeldend en absoluut prachtig. Het boek sleept je mee door Ocampo’s bijzondere binnenwereld.”
Debbie van der Zande
community manager Hebban (freelance)
Anouk van der Zee
“Sinds ik leerde lezen, leefde ik met boeken. Uit elke periode van mijn leven kan ik verhalen aanwijzen die me gevormd, verleid, geïnspireerd en geobsedeerd hebben. Er één kiezen? Dat is onmogelijk.”
Anouk van der Zee
redacteur Hebban
Ik heb altijd al veel gelezen, maar toen ik De outsiders van S.E. Hinton op school las, werd ik pas écht leesverslaafde. Het is een wonderschoon boek over hoe iedereen anders is maar toch hetzelfde.
Suzette Eikelenboom
redacteur Hebban
Martijn Lindeboom
“De sciencefiction-klassieker Duin van Frank Herbert is mijn favoriete boek aller tijden. De woestijnwereld en zijn culturen, mythologieën en personages worden volledig overtuigend neergezet. Briljant!”
Martijn Lindeboom
redacteur Hebban (freelance)
Mignon Visser
“Dit verhaal over een welgesteld Amerikaans gezin, waarvan de zoon volledig ontspoort, is zo wervelend geschreven dat het je omver zal blazen. Lees: Wie storm zaait van T.C. Boyle.”
Mignon Visser
financieel administratief medewerker
Esther Scholten
“Mijn tip? In het huis van de dichter van Jan Brokken. Dit boek over de jonggestorven pianist Youri Egorov, die vanwege zijn homoseksualiteit uit Rusland naar Amsterdam vluchtte, slaat de lucht uit je lijf.”
Esther Scholten
fondsenwerving & projectmanagement (freelance)
Marlies Tan
“Mijn favoriete boek van dit moment is Het kleine meisje van meneer Linh van Philippe Claudel. Een prachtig klein verhaal over een groot en actueel thema. Je leest het in één adem uit.”
Marlies Tan
hr-manager (extern voor 0,2 fte)
Natasja Molenkamp
“Het boek Zaïda van Anne Cuneo heeft flink indruk op me gemaakt. De geëmancipeerde Zaïda heeft een ontzettend bewogen leven en ondanks alle verschrikkingen blijft ze positief in het leven staan. Heel bijzonder!”
Natasja Molenkamp
officemanager
Over een kleine mol die wil weten wie er op zijn kop gepoept heeft is van kinds af aan al favoriet bij mijn broertje en mij. Ons doel is nu om dit boek in zoveel mogelijk talen te verzamelen.
Flora ten Hagen
officemanager a.i.
Als puber, en nu nog steeds, was ik helemaal weg van Ivoren wachters van Simon Vestdijk. Ik wilde zo graag net zo erudiet en bijdehand zijn als de hoofdpersoon (tot zijn tragische einde in het één na laatste hoofdstuk uiteraard).
Tessel Bogaard
directieassistent
6 van 33
img
img

Raad van toezicht

Een zeskoppige raad van toezicht ondersteunt de directeur-bestuurder bij het halen van de organisatiedoelen. Drie leden vertegenwoordigen de drie convenantpartners KBb, VOB en GAU en drie leden brengen aanvullende expertise met zich mee.

Nabila Bouabbouz, projectdirecteur Gebiedsontwikkeling bij Gemeente Amsterdam
Sam Hermans, directeur Bibliotheek Den Haag en Haags Gemeente Archief
Maaike le Noble, directeur Meulenhoff Boekerij
Ad Peek, algemeen directeur Van der Velde Boeken
Lilianne Ploumen, voorzitter
René Repko, retailexpert

Vacatures

Bij Stichting CPNB werk je in het kloppend hart van het boekenvak. Ons marketing- en communicatiebureau opereert in het speelveld van boekhandels, bibliotheken en uitgeverijen, van onderwijs en media, partners en sponsors.

Boek en milieu

Duurzame boekpromotie

Het klimaat verandert en grondstoffen zijn schaars. Stichting CPNB streeft ernaar promotiematerialen te produceren op een zo duurzaam mogelijke manier. Zo willen wij een positieve verandering op gang brengen voor mens en milieu.

CPNB en duurzaamheid

De CPNB zet zich in om Nederlanders meer boeken te laten lezen, kopen en lenen

365 dagen boekpromotie

Jaarverslagen

In de jaaroverzichten lees je meer over de boekenmarkt, onze campagnes voor boekhandel, bibliotheek en uitgeverij en over de samenwerkingsverbanden ter bevordering van lezen en boekbezit.

Bekijk ook de jaarkalender

Blijf op de hoogte
van het laatste nieuws

Meld je aan voor de nieuwsbrief

img