Werken in het hart van het boekenvak?

Bekijk onze vacatures img

Overlegorganen

Een zeskoppige raad van toezicht ondersteunt de directeur-bestuurder bij het halen van de organisatiedoelen. Drie leden vertegenwoordigen de drie convenantpartners KBb, VOB en GAU en drie leden brengen aanvullende expertise met zich mee. Naast het overleg van de rvt vindt elk kwartaal kennisuitwisseling plaats met klankbordgroepen van boekverkopers, uitgevers en bibliotheekmedewerkers.

Direct naar

Raad van toezicht

Liliane Ploumen
“Het lezen van boeken maakt het leven mooier en spannender. En daarom is het zo goed dat de CPNB samen met de bieb, de boekhandels en de uitgeverijen zich inzet om zoveel mogelijk mensen de lol van het lezen te gunnen.”    
Lilianne Ploumen
voorzitter
Nabila Bouabbouz
“De mens vertelt elkaar verhalen sinds mensenheugenis. Verhalen hebben betekenis in het leven van ons mensen. De CPNB draagt bij, met alles wat ze doet voor het boek, aan het verbinden van mensen met verhalen. Uiteenlopende verhalen, verhalen waarin je jezelf in herkent of juist de ander ontmoet.”
Nabila Bouabbouz
projectdirecteur Gebiedsontwikkeling Amsterdam
Sam Hermans
“Door te lezen krijg je toegang tot andere werelden. Avonturen en gedachten van andersdenkenden zijn binnen handbereik. Dat gun ik iedereen! De CPNB maakt tastbaar dat lezen van boeken een verrijking is en prikkelt om boeken te kopen of te lenen.”
Sam Hermans
directeur Bibliotheek Den Haag
Maaike le Noble
“CPNB is een unieke organisatie die steeds maar weer met groot enthousiasme het lezen, lenen en kopen van boeken onder de aandacht brengt. In geen enkel buitenland bestaat zoiets – CPNB bevordert namens ons, met ons, de liefde voor boeken.”
Maaike le Noble
directeur Meulenhoff Boekerij
René Repko
“Geen groter goed dan een boek, maar vanzelf gaat de verkoop natuurlijk nooit. Zeker nu niet. Daarom is het goed dat er een club is als de CPNB. Die de schakels verbindt en met overkoepelende commerciële initiatieven komt. Samen sta je immers sterker.”
René Repko
retailexpert
Lid raad van toezicht per 26 april 2024.
Jan Verhagen
directeur Boekhandel Van Piere
6 van 6
img
img

Klankbordgroep Boekhandels

Zelfstandige boekverkopers, Libris Blz., Audax en Primera zijn vertegenwoordigd in de Klankbordgroep Boekhandels. Zo ontwikkelt de CPNB in samenwerking met KBb optimale activaties op basis van ervaring van de winkelvloer.

[Foto staand:] Zoë Blaauboer (Boekhandel Scheltema), Karel Westra (Primera Apeldoorn en Ugchelen), Yunus Yurdakul (Primera ’s Gravenzande en Berkel & Rodenrijs), Marianne Slagter (KBb, voorzitter klankbordgroep), Willemien Wagner (Boekhandel Wagner), Jan Neuteboom (Bruna Nieuw Vennep).

[Foto zittend:] Roel Salemink (Boekhandel Athenaeum), Hans Loeve (Boekhandel Riemer), Suzanne Thoone-Schipperheijn (Primera Mill), Marischka Verbeek (Boekhandel Savannah Bay), Eveline Aendekerk (CPNB), Nienke Feenstra (CPNB, ondersteuning klankbordgroep)

[Niet op de foto:] Henriëtta Schutte (ReadShop Kampen), Nynke de Vries (Boekhandel Binnert Overdiep) en Angelique Voulon (Bruna Houten).

CPNB Klankbordgroep Boekhandelaren

Blijf op de hoogte
van het laatste nieuws

Meld je aan voor de nieuwsbrief

img